jump to navigation

Llei de llengües: canvi de posicions a la línia d’eixida 17 Desembre 17+01:00 2008

Posted by xarxes in Franja, sociolingüística.
Tags: ,
trackback

Després que el PAR ha manifestat que no donarà suport a la llei de llengües, los partits han reorganitzat posicions. L’Heraldo remarca la posició del PP, tot i que no hi que ja es compta amb el seu vot negatiu des del primer dia que s’ha parlat de Llei de llengües.

El PSOE manifesta que el debat parlamentari començarà de febrer a juny de 2009 (de nou fora de termini respecte al darrer calendari que havien anunciat). I Chunta Aragonesista marca territori definint que fins que no es presente el projecte a les Corts, no hi ha res a discutir. Remarcant la seua posició:  reconeixement del català i l’aragonès i cooficialitat a les comarques on n’és llengua històrica. També Esquerra Unida mostra el seu interès en debatre el text. I exigeix el reconeixement del català i l’aragonès, i al creació d’un ens normatiu per a esta darrera. A diferència del que havia fet fins ara, afegeix la defensa de la cooficialitat territorialitzada de les llengües pròpies. Així doncs, si el text arriba a portar-se a Corts es previsible que l’oficialitat es convertisca en un tema cabdal.

Comentaris»

1. Chorche - 17 Desembre 17+01:00 2008

Amostranza, amostranza, amostranza :P

2. 10 dudas sobre la Ley de Lenguas | Purnas en o zierzo - 17 Desembre 17+01:00 2008

[…] sacada adelante con los votos del PSOE y el apoyo de CHA e IU. En Xarxes se explican muy bien las posiciones de inicio de los partidos políticos de las Cortes de Aragón. Todo este embrollo se adereza con José Ángel Biel tergiversando la […]


Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.