jump to navigation

Bibliografia sociolingüística de la Franja

Pàgina en construcció. Versió pre-alpha.

Este document intenta arreplegar tota la bibliografia sociolingüística sobre el català a la Franja. Està exclosa la bibliografia que tracta l’estructura de la llengua o la literatura: dialectologia, la sociolectologia, lo variacionisme, la literatura o la crítica literària. Arreplega la bibliografia de la Franja que enllaça la lingüística i la filologia amb els aspectes socials: coneixement, usos, representacions, educació o política.

L’arreplega més extensa sobre bibliografia de la Franja es trobaen dos obres. Si esteu interessats en els tems que no arrepleguem aquí, us les recomanem.

El document, tot i ser públic (i sota llicència Creative Commons), ara per ara és un document de treball, que està en elaboració. No és un document tancat ni definitiu.

Anuncis

Comentaris»

1. Atka Kevlarsjal - 2 Setembre 02UTC 2008

Trobo que has tingut una molt bona idea de fer aquesta recopilació. Jo en un dels altres blocs he recollit enllaços i també estic recollint bibliografia, trobo que és molt pràctic per als visitants tenir-ho tot a mà.

2. Joaquim Biendicho Vidal - 25 Juny 25UTC 2009

Hola, em dic Joaquim Biendicho i he escrit un llibre on apareix el poble de mon pare, Albelda, a la Franja de l’Aragó. Ara els de l’editorial em demanen si aquesta denominació: “Franja d’Aragó” s’utilitzava als anys 30 del S.XX, que és quan està ambientada la novel·la. Algú em podria ajudar??? Moltíssimes gràcies.

3. xarxes - 25 Juny 25UTC 2009

Joaquim, la denominació de Franja és molt posterior. Héctor Moret en té una excel·lent recerca a un llibre de 1998: Indagacions sobre llengua i literatura catalananes a l’Aragó, editat per l’Associació Cultural del Matarranya i l’Institut d’Estudis del Baix Cinca.

4. Joaquim Biendicho Vidal - 25 Juny 25UTC 2009

Moltíssimes gràcies.
Si us interesa us puc fer arribar una còpia del llibre quan surti, al setembre. Es titula: 1937.
I és el premi Pere Calders 2008

5. Pol - 6 Setembre 06UTC 2009

Hola, em dic Pol i estic buscant informació sobre l’evolució del català a la franja de caire historic. Si em podrien ajudar, em seria de gran ajuda


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: