jump to navigation

El gran predictor del vot polític a Catalunya: la llengua 6 Novembre 06UTC 2014

Posted by xarxes in xarxes.
trackback

Aprendre sociologia significa aprendre a interpretar la societat. I a pesar que vaig estudiar sociologia a Barcelona, les qüestions sociolingüístiques i etnolingüístiques poques vegades prenien rellevància per a entendre allò que teníem entre mans. Amb honroses excepcions, i tant! Diuen que si l’origen del mal està en què tenim una sociologia d’origen jacobí i basada en la ciutadania, que si la il·lusió de la integració i la igualtat oculta la polarització ètnica, encara vigent, que si l’eix dels desequilibris socials (esquerra-dreta) se superposa sense excusa per sobre de l’eix de les identitats (catalanisme-espanyolisme)…

En tot cas, David Lizoain ha publicat un apunt sobre el vot polític a l’últim Baròmetre del CEO, on intenta entendre la societat (política) a partir de la llengua d’identificació de la població, i els resultats li demostren com entre els dos grups hi ha polarització en els comportaments polítics. I de fet, apunta que, més enllà del mestissatge,  la polarització s’ha accentuat en els últims anys.

PS: L’apunt indica que el Baròmetre del CEO té un biaix en la mostra per una sobrerepresentació dels catalanoparlants, amb el que també em vaig trobar fa un temps.

Via Miquel Strubell

Anuncis

Comentaris»

No comments yet — be the first.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: