jump to navigation

Estudi sobre cooperació i teoria de jocs (UB, Unizar, Carlos III) 17 Juliol 17UTC 2014

Posted by xarxes in xarxes.
trackback

La cooperació entre humans, una qüestió d’edat

La iniciativa es va dur a terme en el marc de la plataforma Barcelona Lab, impulsada per la Direcció de Creativitat i Innovació de l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB).

En l’estudi s’ha utilitzat una versió virtual del dilema del presoner, un problema de la teoria de jocs que s’utilitza de model per estudiar el comportament humà i, en aquest cas, la cooperació entre les persones.

Els joves de deu a setze anys tenen un comportament més voluble a l’hora de cooperar, diferent de la resta d’edats, mentre que els més grans de seixanta-sis anys serien els que més cooperen, segons un article publicat a la revista Nature Communications signat per científics de les universitats de Barcelona, Saragossa i Carlos III de Madrid.

La nova recerca, que és un dels primers estudis experimentals al món que analitzen com evoluciona l’actitud cooperativa en diverses franges d’edat, té com a autors Josep Perelló i Mario Gutiérrez Roig, professors del Grup de Recerca OpenSystems, del Departament de Física Fonamental de la UB; Anxo Sánchez, del Grup Interdisciplinari de Sistemes Complexos (GISC), del Departament de Matemàtiques de la Universitat Carlos III de Madrid (UC3M), i Carlos Gracia Lázaro i Yamir Moreno, investigadors del Grup de Xarxes i Sistemes Complexos (COSNET Lab), de l’Institut de Biocomputació i Física de Sistemes Complexos (BIFI) de la Universitat de Saragossa.
El dilema del presoner, cooperar versus no cooperar
L’experiment, que es presenta com un joc a través d’una interfície web desenvolupada per investigadors de l’Institut BIFI de la Universitat de Saragossa, es va fer amb 168 persones d’entre deu i vuitanta-set anys triades aleatòriament durant el Festival de Jocs de Taula DAU Barcelona, que es va celebrar a la Fàbrica de Creació Fabra i Coats de Barcelona el desembre del 2012. Continuar llegint…

Anuncis

Comentaris»

No comments yet — be the first.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: