jump to navigation

“Esto es la jungla y yo sin machete”. Actualitzant el Curriculum. 2 Desembre 02UTC 2013

Posted by xarxes in xarxes.
Tags: , , , , , ,
trackback

En els temps líquids que corren, cal tenir el matxet preparat, com diria un sociòleg significat. La ferramenta bàsica d’un sociòleg és el seu currículum. Així que hi haig actualitzat el període abril-novembre. Si coneixeu alguna oferta en recerca sociològica que em puga engrescar, ja sabeu! ;)

Deu n’hi do la de cosa que calia actualitzar. Sobretot, perquè les línies de política lingüística obertes pel Govern d’Aragó han donat molta faena d’explicar la situació, l’origen, el significat o les conseqüències sociolingüístiques a la Franja. L’àrea del CV que més s’ha engreixat és la d’entrevistes en premsa, ràdio i televisió. I no és el més reconfortant per a un sociolingüista de la Franja, perquè, tal com em deien l’altre dia, “quan te veig a la TV és per a donar males notícies”.

Evidentment, també haig ampliat altres parts de recerca sociolingüística ben importants, de cara a cloure la tesi.  De la que estic més orgullós és de la participació al congrés internacional d’anàlisi de xarxes socials, a Hamburg:

[2013]         «Social networks analysis in sociolinguistic research. A valued networks problem.» XXXIII Sunbelt Social Networks Conference of the International Network for Social Network Analysis (INSNA). Del 21 al 26 de maig de 2013. Hamburg, Alemanya. Més informació.

Tot i que per a fer recerca internacional encara hem d’assumir personalment gran part del cost econòmic que suposa, va ser una de les experiències d’aprenentatge més importants, perquè per fi vaig poder parlar en Colling Gallagher, que és qui de més a prop ha treballat la perspectiva de l’anàlisi de xarxes socials en sociolingüística, o resoldre amb Peng Wang uns dubtes sobre anàlisi de xarxes múltiples amb ERGM.

En el camp de la docència haig continuat impartint Sociolingüística a Grau i Estudis de cas a Postgrau, a la UOC, i fent una sessió i coordinant un mòdul al Postgrau de la UB.

En el camp de la recerca sociolingüística general s’ha presentat un nou Informe sobre la situació de la llengua catalana 2012, on arrepleguem les principals dades demolingüístiques dels territoris de llengua catalana, amb l’actualització a 10,1 milions de parlants. També el resum sociolingüístic de l’any 2013, que publicarà Enciclopèdia Catalana a principis de 2014 (anuari de 2012). I sobretot, una publicació d’un article, producte de l’equip RESOL en el que s’emmarquen les dades sociolingüístiques que treballo en la tesi:

Vila, F. X.; Comajoan, Ll.; Sorolla, N.; Tenorio, X.; Bretxa, V (2013) «Els usos lingüístics en família i amb amics de l’alumnat autòcton i al·lòcton de sisè de primària a Catalunya, Mallorca i la Franja» dins F. X. Vila; Eulàlia Salvat, Noves immigracions i llengües. Barcelona: Universitat de Barcelona.

També la finalització d’un ajut per part de l’Instituto de Estudios Altoaragoneses, vinculada amb la recerca de tesi, però sobretot dirigida a enllestir el finançament d’una futura estada de recerca fora.

Aquí teniu el CV:

I ja sabeu, tota bona oferta fa paret ;)

Anuncis

Comentaris»

No comments yet — be the first.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: