jump to navigation

Presentació al “Simposi sobre la promoció de l’ús social del català” 8 Octubre 08UTC 2012

Posted by xarxes in xarxes.
trackback

Dissabte 20 d’octubre al “Simposi sobre la promoció de l’ús social del català” m’encarregaré de fer una visió general sobre la situació sociolingüística als diferents territoris de llengua catalana, amb cert aprofundiment en les 4 àrees temàtiques de la mateixa: immigració, joventut, ensenyament i mitjans de comunicació.

Simposi sobre la promoció de l’ús social del català

El 20 d’octubre del 2012 se celebrarà a Barcelona un Simposi sobre la promoció de l’ús del català. La finalitat principal és posar en comú les diferents experiències de les entitats cíviques de promoció de la llengua als Països Catalans, perquè totes les persones i entitats interessades les puguin conèixer i compartir i això permeti definir noves propostes concretes per incentivar l’ús del català.

La jornada començarà amb la intervenció de Natxo Sorolla de la Xarxa Cruscat amb un resum de dades sobre l’ús social del català i propostes per activar-lo. Tot seguit es tractarà la promoció de l’ús del català en els següents àmbits:

1.     Els joves, a càrrec d’Isaac Gonzàlez

2.     La immigració, a càrrec de Jordi Esteban

3.     Els mitjans de comunicació, a càrrec de Daniel Condeminas

4.     L’ensenyament, a càrrec d’Elisenda Romeu

És una iniciativa de la Xarxa d’Entitats Cíviques i Culturals dels Països Catalans que compta amb la col·laboració de la Xarxa Cruscat (de l’Institut d’Estudis Catalans), la Fundació Congrés de Cultura Catalana, la Societat Catalana de Sociolingüística, Òmnium Cultural, Tallers per la Llengua, la Plataforma per la Llengua, la Coordinadora d’Associacions per la Llengua catalana, la Fundació Catalunya, la Federació d’Organitzacions de la Llengua Catalana, entre altres entitats i institucions.

L’horari de la jornada serà de 10 h a 13 h, amb una pausa de mitja hora, i de 16 h a 19 h, a la seu de l’Institut d’Estudis Catalans (C/ del Carme, 47).

Cal inscripció prèvia. La inscripció és gratuïta, però l’aforament és limitat, i per tant s’acceptaran en ordre de recepció.

Per a inscripcions envieu un correu electrònic a: inscripcions@laxarxa.cat indicant-nos el vostre nom, cognoms i l’àmbit dels quatre esmentats en el qual voleu participar durant els grups de treball de la tarda.

Més informació sobre el programa, la participació en els grups de treball i l’organització a: www.laxarxa.cat

Anuncis

Comentaris»

No comments yet — be the first.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: