jump to navigation

Curs gratuït d’iniciació a R ( segona sessió) 5 Juliol 05UTC 2012

Posted by xarxes in ciència, estadística.
Tags: , , , , , ,
trackback

Si us agrada l’anàlisi estadística i esteu interessats en el programari lliure, este curset està més que recomanat. Més informació a RUGBCN.

Si us va agradar la primera sessió, aquesta encara serà millor!!! Amb temes concrets però necessaris per anar avançant en l’ús de l’R.

Com us podeu imaginar amb el títol, continuem amb la segona part del curs gratuit d’introducció a l’R. Iniciativa conjunta de doctorants de sociologa de la Universitat de Barcelona i del Grup d’usuaris d’R de Barcelona (RUGBCN) per tal de difondre i ajudar a adoptar l’R pel tractament de dades i estadística.

Si us vareu perdre la primera podeu veure aquí com va anar, de que es va parlar, l’script i les dades d’introducció tractat. Si no vau poder assistir a la sessió inicial creiem que us podeu enganxar a la propera reunió, tot i que no es farà ni la instal·lació ni la introducció de l’R.

Lloc de la segona sessió

Facultat d’Econòmiques de la Universitat de Barcelona (Av. Diagonal, 690. Barcelona)http://g.co/maps/af63c

Falta confirmar disponibilitat d’aula per part de la UB però en principi no hauria cap problema. Un cop ens ho confirmin s’actualitzarà l’entrada o se’n farà una de nova amb més detalls de la reunió.

Data

Després de molts correus entre els organitzadors de la reunió i els ponents, el dia que s’ha decidit és el dimecres 11 de juliol de 2012, de 19 a 21h.  És a dir, la setmana que ve.

Falta confirmar disponibilitat d’aula per part de la UB però en principi no hauria cap problema. Un cop ens ho confirmin s’actualitzarà l’entrada o se’n farà una de nova amb més detalls de la reunió.

Programa de la segona sessió

  • Objectes bàsics d’R per Aleix Ruiz de Villa en català
  • Importar i exportar dades per Jilbert Urbina en castellà
  • Gràfiques per Roger Borras en català

Requisits i inscripció

  • Cal que adreceu un correu electrònic a gestiorugbcn@gmail.com per comprovar que no hi hagin problemes d’aformant
  • Voluntat per aprendre o millorar en el software R
  • En el cas de que l’aula no sigui d’ordinadors s’haurà de portar el propi portàtil.  (A confirmar per part de la UB, s’avisarà pel bloc tant aviat com es sàpiga.)
  •  L’opció d’anar d’oient es vàlida i pot ser igualment útil.

Organitza

Anuncis

Comentaris»

1. Utilitat de R (igraph…) i vídeos pràctics sobre anàlisi de xarxes socials amb R | Xarxes socials i llengües - 6 Mai 06UTC 2013

[…] Però R té avantatges que acaben afavorint-lo, com per exemple les enormes capacitats que acaba donant pel fet que qualsevol investigador pot desenvolupar continguts i compartir-los amb la resta de comunitat científica. Per dir-ho en llenguatge UCINET, no cal esperar que el trident Freeman, Everet i Borgatti desenvolupo la forma d’anàlisi que ens interessa. Podem aprofitar desenvolupaments fets per milers d’investigadors, o desenvolupar nosaltres mateixos el que necessitem i després compartir-ho. Ja hem parlat de R aquí, aquí, aquí o aquí. […]


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: