jump to navigation

Les causes (i les conseqüències) amb dades observades 16 Març 16UTC 2012

Posted by xarxes in ciència, estadística, sociologia.
trackback

No saber parlar una llengua del nostre entorn motiva que en tinguem actituds més negatives? O tenir actituds negatives cap a una llengua ens allunya d’aprendre-la? Els castellanoparlants monolingües no han aprés el català perquè en tenen unes actituds negatives, o tenen unes actituds negatives cap al català perquè són monolingües i això els converteix en perifèrics a la pròpia societat? En el fons d’aquesta pregunta que m’haig trobat amb la tesi hi ha el concepte de la causa i l’efecte.

La causalitat ha estat un dels problemes més importants en les ciències socials que no són experimentals. Si no pots fer experiments amb el teu objecte d’estudi, ho tens complicat per a definir què causa què. I què és conseqüència de què. En referència a esta qüestió, la Universitat Pompeu Fabra fa el curset “Statistical methods for policy evaluation and causal inference in observational studies”:

RECSM presents the short course “Statistical methods for policy evaluation and causal inference in observational studies”
The course will be held at Universitat Pompeu Fabra (Barcelona) in March 28-29, 2012.  It will be dictated by Dr. Bruno Arpino, Professor at Universitat Pompeu Fabra and member of RECSM.  Registration deadline is March 16.  For detailed information, click here.

afiche-curso-bruno-arpino-2012-outlines

Anuncis

Comentaris»

No comments yet — be the first.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: