jump to navigation

Antoni Maria Badia i Margarit, Medalla d’Or de la Generalitat de Catalunya 7 Març 07UTC 2012

Posted by xarxes in estadística, sociolingüística.
trackback

El lingüista Antoni Maria Badia i Margarit

Badia i Margarit ha dedicat la major part de la seua obra a la lingüística, inicialment a l’aragonesa i després a la catalana. I també en el camp de la sociolingüística ressalta per ser qui va fer la primera gran enquesta sociolingüística, l’any 1964-65  a Barcelona. Comptava amb 20.000 qüestionaris als caps de família empadronats a Barcelona triats a l’atzar, i 223 enquestes a l’atzar en enquesta personal.

Josep Maria Ainaud de Lasarte i Antoni Maria Badia i Margarit, Medalles d’Or de la Generalitat (Ara)

És la màxima distinció honorífica que atorga el govern català per reconèixer les persones i els col·lectius que amb la seva aportació hagin prestat serveis a Catalunya

L’historiador i polític Josep Maria Ainaud de Lasarte i el lingüista Antoni Maria Badia i Margarit seran distingits amb la Medalla d’Or de la Generalitat. Aquesta medalla és la màxima distinció honorífica que atorga l’executiu català per reconèixer les persones i els col·lectius que amb la seva aportació hagin prestat serveis rellevants, destacats, eminents o extraordinaris a Catalunya en els àmbits polític, social, econòmic, cultural o científic. (…)

D’altra banda, el reconeixement al professor Badia i Margarit és per “la seva destacada trajectòria en l’àmbit de la lingüística i per haver contribuït a prestigiar, des d’una activitat acadèmica influent, la llengua i la cultura catalanes al món”. Antoni Maria Badia i Margarit ha fet recerca en l’àmbit de la lingüística històrica, sobretot catalana, i s’ha dedicat a la dialectologia, primer de la llengua aragonesa i després de la catalana.

Anuncis

Comentaris»

No comments yet — be the first.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: