jump to navigation

Hem presentat l’Informe sobre la situació de la llengua catalana (2010) i l’Enquesta d’Usos Lingüístics de Catalunya (2008) 30 Novembre 30UTC 2011

Posted by xarxes in estadística, Franja, sociolingüística, sociologia.
trackback

Ahir vam presentar l’Enquesta d’usos lingüístics a Catalunya, de l’any 2008 (EULP08),  i l’Informe sobre la situació de la llengua catalana de 2010, i també l’Informe de 2008/09. En la primera em vaig encarregar, juntament amb el Xavier Vila, de l’explotació sobre els usos lingüístics, així com dels grups sociolingüístics. En l’Informe sobre la situació a tots els territoris de llengua catalana em vaig ocupar de la coordinació i del capítol sobre dades demolingüístiques. Espero poder desgranar més informació en les properes setmanes. Mentre, us deixo amb l’enllaç de l‘EULP08 i els dos Informes ( i els anteriors).

Informes editats per l’Observatori de la llengua catalana. La Xarxa CRUSCAT-IEC s’ha encarregat de l’elaboració de  l’Informe des del trienni 2005/07.

  • Xarxa CRUSCAT (2011) Informe sobre la situació de la llengua catalana (2010).Barcelona: Observatori de la Llengua Catalana. Funcions de coordinador, juntament amb Miquel Àngel Pradilla i Cardona. En línia.
  • Xarxa CRUSCAT (2011) Informe sobre la situació de la llengua catalana (2008 – 2009). Barcelona: Observatori de la Llengua Catalana. Funcions de coordinador, juntament amb Miquel Àngel Pradilla i Cardona. En línia.
  • Pons, Eva; Sorolla, Natxo (2009) Informe sobre la situació de la llengua catalana (2005 – 2007). Elaborat per la Xarxa CRUSCAT – IEC, per encàrrec de l’Observatori de la Llengua Catalana. En línia.
  • Pons, Eva; Vila, F. Xavier (2005) Informe sobre la situació de la llengua catalana (2003-2004). Barcelona: Observatori de la Llengua Catalana. En línia.

Enquesta d’usos lingüístics de la població 2008: anàlisi

Enquesta d'usos lingüístics de la població 2008: anàlisi. Volum I

Volum I. Les llengües a Catalunya: coneixements, usos, transmissió i actituds lingüístics

Biblioteca Tècnica de Política Lingüística; 8

Primer lliurament de l’anàlisi dels resultats de l’Enquesta d’usos lingüístics de la població 2008. S’hi exposa la metodologia general de l’estudi i s’hi analitzen els coneixements lingüístics de la ciutadania, la diversitat de llengües que hi ha a Catalunya i el paper que tenen com a llengües habituals o d’identificació, la transmissió lingüística intergeneracional, els usos interpersonals i el consum mediàtic i cultural, els grups segons els usos lingüístics, les actituds i les representacions lingüístiques i els usos lingüístics dins l’estadística oficial. Es tanca amb unes conclusions que són, alhora, un resum dels elements més destacats del treball. El llibre es complementarà amb un segon volum centrat en els factors clau per a la política lingüística a la llum de l’enquesta.

Enquesta d’usos lingüístics de la població 2008: anàlisi [PDF, 4,32 MB.]

Anuncis

Comentaris»

No comments yet — be the first.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: