jump to navigation

Postgrau: Gestió de la diversitat lingüística i cultural 20 Juliol 20UTC 2011

Posted by xarxes in sociolingüística, sociologia, tesi.
trackback

La Universitat Oberta de Catalunya ha obert el termini per a la inscripció a Postgraus i Màsters, entre els que crec que cal destacar el Postgrau sobre Gestió de la diversitat lingüística i cultural.

Edició: 2a edició
Inici: 19 octubre 2011
Durada: 1 any ( 750 hores)
Nre. de crèdits: 30 crèdits ECTS
Idioma: Multilingüe

El teu entorn de treball és cada cop més multilingüe? Has de tractar amb persones de cultures i procedències diverses? Aprèn a actuar en un món cada vegada més multilingüe i globalitzat.

En el context de la mundialització, en què el multilingüisme ha deixat de ser excepcional i ha esdevingut la norma en les famílies, els espais urbans, les institucions, les escoles, les universitats i les empreses, es fa cada cop més necessari desenvolupar maneres de gestionar activitats i organitzacions que tinguin en compte aquesta realitat. De fet, el multilingüisme ja ha esdevingut una qüestió estratègica per a les grans empreses i per a institucions com la Unió Europea. Igualment, els ajuntaments i altres institucions locals, les entitats solidàries, les cooperatives de treballadors, les petites i mitjanes empreses, sense oblidar els centres educatius tenen cada cop més necessitat de desenvolupar criteris d’ús de diverses llengües i d’incorporar serveis multilingües de cara als clients, els treballadors o els col·lectius a qui serveixen o eduquen.

L’objectiu d’aquest postgrau és oferir la formació que necessiten els treballadors d’aquestes organitzacions – que han d’abordar el tema del multilingüisme en els projectes que dissenyen i en els processos organitzatius – i també tots els interessats a treballar en aquest camp. Per tal de donar una visió àmplia i comparada d’aquests fenòmens, ens ha semblat oportú no centrar-nos només en el marc lingüístic català o espanyol, sinó també estudiar i analitzar altres contextos, especialment territoris bilingües i multilingües d’Europa i Amèrica del Nord. El coneixement d’aquesta diversitat de plantejaments en matèria de gestió del multilingüisme és una de les claus per a conèixer la manera d’adaptar-se als reptes i als requeriments en cada context.

L’equip docent està format per professors i col·laboradors experts en els diferents àmbits tractats en el postgrau. Alguns tenen una llarga experiència en política i planificació lingüístiques, altres ens aporten la seva expertesa pel fet també d’haver viscut, estudiat i treballat en altres països amb contacte de llengües i situacions de multilingüisme. Els estudiants del postgrau podran conèixer de primera mà bones pràctiques i dialogar amb professionals i experts convidats que presentaran les seves experiències en diferents camps de la gestió del multilingüisme.

Aquest postgrau consta de tres especialitzacions:

Per a més informació podeu contactar amb la tutora del Postgrau (Mercè Solé) a través de la bústia: postgraugdlc@uoc.edu.

Aplicació professional

  • Professionals de serveis lingüístics.
  • Professionals que treballen com a assessors i dinamitzadors lingüístics en organismes com el CPNL i la SPL, així com altres organismes públics, privats o cívics.
  • Agents de Plans d’Entorn i de LIC (Llengua, Interculturalitat i Cohesió social).
  • Professorat de primària i secundària responsable de planificar i gestionar els Projectes lingüístics de centre.
  • Professionals d’empresa en àrees de recursos humans, comunicació, atenció al client i responsabilitat social corporativa.
  • Professionals d’acolliment lingüístic (mediadors, etc).
  • Treballadors i responsables de serveis socials, immigració i ciutadania.
  • També pot ser d’interès per a graduats interessats en especialitzar-se en aspectes de sociolingüística aplicada.

Preu

2.395 euros

El preu d’aquest programa s’haurà de confirmar en el moment de formalitzar la inscripció.

Font: UOC

Anuncis

Comentaris»

No comments yet — be the first.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: