jump to navigation

La psicodèlia s’ha apoderat de la llei de llengües 15 Juliol 15UTC 2011

Posted by xarxes in Franja, Matarranya, sociolingüística.
trackback

Les reaccions al compromís de Rudi per tombar la Llei de llengües estan superant estadis de desraó:

Paulí Fontoba, regidor per Entesa-ERC a Calaceit, dona l’Ajuntament al PP i a la vegada demana la intervenció de Catalunya per a resoldre la decisió de Rudi.

L’Alcalde del PP de Vall-de-roures, tot i que la Rudi no vol lo català, accepta que al poble es parla algun tipus de català. Deixa anar que no és català estàndard. Però aviam si és capaç de trobar algun poble a on es parla català estàndard, o castellà estàndard, o… El més emocionant és llegir que diu «Nosotros no hablamos catalán convencional». Sobretot perquè les seues intervencions públiques (i les dels seus regidors) són en castellà.

– El president de l’Associació Cultural del Matarranya declara que «Colaboraremos con el nuevo Gobierno y en la reforma». Aviam quines mesures de col·laboració i millora es pot aconseguir en una reforma que de principi diu que no parles el que parles.

Això pareix la transformació del Quijote i Sancho Panza. Activistes que voten al PP i populars que diuen que parlen català no estàndard.

Aquí els únics que seguixen en lo seu món apart són los de la FACAO, que demanen «que se tenga en cuenta la realidad sociolingüística de la comunidad y que todas las modalidades lingüísticas propias del territorio como parte del aragonés». Suposo que ningú de la plantilla de filòlegs que han oferit per a assessorar el nou govern deu saber que l’estudi de l’estructura de la llengua el fa la lingüística i no la sociolingüística. Res nou si ja sabíem que la FACAO és la inventora de la Gramàtica Regenerativa :-S

Anuncis

Comentaris»

1. La Franja » Blog Archive » La psicodèlia s’ha apoderat de la llei de llengües « Xarxes socials i llengües - 15 Juliol 15UTC 2011

[…] La psicodèlia s’ha apoderat de la llei de llengües « Xarxes socials i llengües. […]

Des de Maella - 19 Juliol 19UTC 2011

Natxo, pots enllaçar les declaracions reals del president de l’Ascuma i no un link amb la notícia de la Rudi? El periodisme contrastat t’ho agrairia.

2. Natxo - 19 Juliol 19UTC 2011

“Des de Maella”, la veritat és que la premsa, i La Comarca en particular, no publica ni les entrevistes ni els talls de veu. Ni sabem quina va ser la literalitat de Fontoba, ni de Boné, ni del President d’Ascuma. La de Rudi si pq ho va fer en discurs public a les Corts. Ja m’agradaria tenir acces a totes les intervencions per a fer una analisi mes aprofundit. Pero este bloc no hi te accés.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: