jump to navigation

«Viu la tranquil·litat d’un poble» – Viles i gents 18 Març 18UTC 2011

Posted by xarxes in xarxes.
trackback

Un dels productes que millor ven lo món rural és la tranquil•litat. “Casa rural amb molta tranquil·litat”. “Paisatges silenciosos”. “Cap de setmana de relax”. “La gent dels pobles viu a un altre ritme”. Molts tòpics. Que no deixen de ser relatius. Perquè la tranquil·litat és, en essència, una vivència personal.

Hi ha gent a qui la tranquil•litat, i fins i tot l’avorriment, los assalte molt lluny d’un poble. És una visió particular. Però imagineu que un matarranyenc llogue un cap de setmana a un “pis metropolità amb molta tranquil·litat”. Hi té totes les comoditats per a evadir-se. Un sofà còmode, una manteta i 40 polzades de pantalla plana  per a escapar-se de la realitat fins avorrir.

En viure una sensació tal de tranquil•litat, baixarà al carrer per a retrobar-se en la feliç realitat. Ningú se’l mirarà preguntant qui és este nou veí. Cap salutació a la porta de casa. Ningú tindrà interès per saber si està al pis tot lo cap de setmana, si marxe prompte o com estan los iaios de la família. Un desert comunitari. Aridesa social en estat pur. Un número més a les estadístiques.

Ningú preguntarà per ell al telèfon. Los amics no el cridaran per a que vingue a cenar al bar. Ningú el trobarà a faltar a la ronda de cerveses de la nit. Cap veí es preocuparà per ell. Cap desconegut l’interpel·larà en intranscendències a la barra del bar. Tararejarà la música de “jo només veig un color, gris net, gris clar, gris fred metropolità”.

La majoria urbanocèntrica ha consolidat aquell discurs de la tranquil·litat rural. Perquè pense que aquella tranquil·litat només és possible a un poble. A una comunitat que en realitat fa bullir la interacció social a base de cohesió. Un comunitat a on qualsevol novetat puje pels carrers més ràpid que l’ADSL. Una comarca en una activitat cultural que fa coure el cervell. Un lloc en encant. Rústic. Autèntic. I per a alguns, també tranquil.

Viles i gents publicat a La Comarca del 18/3/2011.

Anuncis

Comentaris»

1. L’activitat frenètica d’un “poble tranquil” « Xarxes socials i llengües - 4 Abril 04UTC 2011

[…] parlo irònicament de la tranquil·litat dels pobles molts m’entendreu. Altres pensareu que no tinc gens de raó. Siga com siga, al Periódico de […]


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: