jump to navigation

La revolució egípcia en xarxes de twitter 18 febrer 18UTC 2011

Posted by xarxes in xarxes.
trackback

André Panisson estudia un doctorat a la Universitat de Torí a Itàlia.  Allà s’està convertint en un especialista en xarxes P2P, mòbils i complexes. Com a part d’un treball preliminar , André va decidir demanar el conjunt de tweets i retweets del hashtag # jan25 del dia 11 de febrer de 2011. Què va succeir en aquesta data? Mubarak va dimitir com a president d’Egipte.

Un cop obtinguts aquestes dades, l’investigador els va utilitzar per alimentar una simulació en temps real de la xarxa de tweets i visualitzar-la en una impressionant animació. Aquesta comença amb els primers tweets just abans de l’anunci de Mubarak, a les 17:50 hora d’Egipte. Cada node és un usuari. Si l’usuari A fa un retweet d’un missatge de l’usuari B amb el hashtag # jan25, llavors es forma un enllaç entre ells. Nodes i enllaços van conformant a poc a poc una xarxa d’informació. (continueu llegint l’article original)

Traducció de l’article Animación del poder de las redes en Twitter durante la revolución egipcia a Alt1040. Via Josep Vives, Lista Redes.
Anuncis

Comentaris»

1. La revolució egípcia al Twitter | Q - 19 febrer 19UTC 2011

[…] Via el blog sobre xarxes socials i llengües d’en Natxo Sorolla —que últimament segueixo força— he descobert aquest vídeo fet per André Panisson, un investigador predoctoral a Torí, mitjançant el programa Gephi. Es tracta de l’evolució d’una xarxa dinàmica on els nodes són usuaris de Twitter, i un enllaç entre dos nodes es forma si un dels dos usuaris fa un retweet de l’altre que contingui el hashtag #jan25. Les dades són de l’11 de febrer de 2011, el dia que va caure Mubarak. Comencen a les 17:50 (hora local de El Caire) i duren una hora, de manera que enganxen de ple l’anunci de Suleiman de què Mubarak ha renunciat al càrrec. La xarxa va creixent a mesura que es publiquen nous tweets. Tot plegat ho explica el mateix André Panisson aquí. I aquest és el vídeo, resumint una hora en una mica menys de quatre minuts: […]

2. Anàlisi sociolingüística a temps real: el català ocupa la posició 19 a Twitter « Xarxes socials i llengües - 7 gener 07UTC 2013

[…] La revolució egípcia en xarxes de twitter […]


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: