jump to navigation

La compra de cervesa està associada amb la compra de bolquers 15 Desembre 15UTC 2010

Posted by xarxes in estadística.
trackback

A la Wikipedia s’explica que per una anàlisi que presenten sumament complexa es va deduir que la compra de bolquers per a xiquets estava associada amb la compra de cerveses.

Hàbits de compres

Un estudi molt citat va detectar que els divendres havia una quantitat inusualment elevada de clients que adquirien alhora bolquers i cervesa. Es va detectar que es devia al fet que aquest dia solien acudir al supermercat pares joves la perspectiva dels quals per al cap de setmana consistia en quedar-se a casa cuidant del seu fill i veient la televisió amb una cervesa en la mà. El supermercat va poder incrementar les seves vendes de cervesa col·locant-les pròximes als bolquers per a fomentar les vendes compulsives.

Font: Mineria de dades, Wikipedia.

La veritat es que l’anàlisi estadístic no és tan complex, i només consisteix en analitzar la concurrència de compra productes en els tiquets de compra. Així, dibuixar la confluència de compra de parelles de productes que són les esperables, com llet i cacao que deuen concórrer en el mateix tiquet en moltes ocasions, o altres de menys esperats, com la cervesa i els bolquers, que és el cas. Així és com es pot muntar un supermercat per tal que els bolquers i les cerveses estiguen molt aprop i augmentar estes compres associades.

Vigileu amb la imatge amb que acompanyem l’apunt, perquè el marc teòric és el que ens ajudarà a no caure en confusions sobre l’associació entre cerveses i bolquers ;-)

Qüestions relacionades:

Anuncis

Comentaris»

No comments yet — be the first.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: