jump to navigation

Val la pena invertir en emissores electròniques en català! 5 Agost 05UTC 2010

Posted by xarxes in Franja, Matarranya, sociolingüística.
Tags: , , , , , , , , , , ,
trackback

Al final la normalització lingüística de les diferents àrees de la Franja depèn en bona mesura d’un cúmul de casualitats, de polítiques lingüístiques més o menys conscients des de la societat civil, suport tímid d’institucions locals, i altres qüestions que difícilment es poden programar des d’un despatx de direcció de política lingüística. Evidentment, les polítiques aragoneses si alguna cosa han fet fins ara ha estat treballar per arraconar el català i l’aragonès. Veure si la Llei de llengües resol alguna cosa.

Al Matarranya hi ha pobles més acostumats a viure el català en normalitat. Vall-de-roures, a pesar que hi ha més mobilitat poblacional, més turisme (d’origen català) o més opcions de diversitat ideològica, mai ha destacat per ser capdavanter en viure el català en normalitat, ni per tindre cap grup ultural que utilitzo el català en normalitat. Ni les elits conservadores actuals, que explícitament s’expressen en castellà a ràdios en català, ni les elits progressistes que hi han governat. En el panorama nocturn mai s’ha viscut en normalitat la pròpia llengua. Però encara menys en el sector de la música electrònica. Quan los DJ’s locals punxen mai utilitzen lo català, encara que la seua audiència és majoritàriament catalanoparlant. És una grata sorpresa que davant este context s’anuncio en català un festival electrònic a Vall-de-roures.

Per les locucions és molt possible que la publicitat siga de FlaixFM. I este ús normal del català es pot sumar a la Festa Flaix que es va fer el mes de juliol. Per a cobrir les despeses del malauradament fracassat ascens de l’equip de futbol, a la festa es punxave locutant en català. Dos grans avenços que no serien possibles sense una emissora electrònica en català. Felicitats FlaixFM!

Anuncis

Comentaris»

No comments yet — be the first.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: