jump to navigation

Tres, quatre, cinc o sis graus de distància 10 Mai 10UTC 2010

Posted by xarxes in estadística, sociologia, xarxes.
trackback

Fa un temps feiem referència als estudis que confirmaven que la distància entre usuaris de Messenger era de 6,6 graus de distància (aneu a l’article per veure l’origen sobre els graus de distància).  Al bloc Policy Networks repassen aquells que posen en dubte el mite dels sis graus de distància de Milgram i fan referència a diferents experiments que posen les distàncies en 3 graus en la telefonia mòbil o inferior a 5 graus al Twitter. Experiments interessants, però que no deixen de filtrar la societat amb només aquells més bén connectats.

Anuncis

Comentaris»

1. Eduard Abelenda - 10 Mai 10UTC 2010

Així són fiables aquests experiments? A vegades pensava que no fos algun engany del facebook. Sóc una mica ignorant encara en això de les xarxes. ¿Aquests experiments només poden demostrar la proximitat entre els connectats a aquella xarxa concreta (facebook o twitter etc)? ¿No es pot fer cap predicció sobre els graus que com a màxim separarien qualsevol persona del planeta d’una altra com si tothom estigués en una xarxa social d’internet?

2. xarxes - 10 Mai 10UTC 2010

El del Facebook no és fiable, o no ho sembla. De fet l’article, també ho diu: “La aplicación “Six degrees of separation“ o su equivalente en castellano “Seis grados de separación” por ejemplo, pretende proporcionar información sobre la distancia entre dos personas distintas en Facebook, sin embargo no parecen haber pasado de ser páginas captura usuarios con la promesa de aportarles este dato.”

Sobre els experiments fets en vida real, a l’article se n’expica algunes coses més. I a la Wikipedia tens l’article http://ca.wikipedia.org/wiki/Sis_graus_de_separaci%C3%B3


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: