jump to navigation

Catalunya contra Aragó: uns jocs olímpics d’hivern com a excusa 13 gener 13UTC 2010

Posted by xarxes in Franja.
Tags: , , , , , ,
trackback

Per als qui estem orgullosos de parlar català a la Franja no és nova la cantinela dels anticatalanistes, que han de recórrer a parlar dels seus veïns catalans per a decidir quines restriccions lingüístiques mos imposen a la Franja. Una ideologia pancatalanista, encara que no els ho paregue. Que si mos han robat los béns de la Franja, que si mos foten l’aigua, que si són nazis imperialistes, que si Carod és aragonès,…

I avui, només obrir els ulls del llit, miro una conversa d’un amic al talk i em poso a sumar un adagio més a la cantinela: Hereu evoca l’esperit de Barcelona’92 per impulsar la candidatura Barcelona-Pirineus als Jocs d’Hivern del 2022. Passo a llegir lo titular previsible de l’Heraldo de Aragón, que ja està escrivint la clau de sol i l’armadura de clau, en si sostingut menor: Barcelona se enfrentará a la candidatura de Zaragoza-Jaca para los Juegos de Invierno de 2022.

L’octubre (de 2009) Saragossa va confirmar que s’hi presentave: Zaragoza-Pirineos confirma su candidatura a los Juegos Olímpicos de Invierno en 2022. Aragó havia vetat la presència de Catalunya a esta proposta. Lleida es plantejava liderar-la i que Aragó s’hi sumare. Aragó plantejava Saragossa-Andorra, però amb l’oposició de la Federación Española de Deportes de Invierno per fer uns Jocs amb seu a dos estats. I finalment Barcelona fa pública la proposta sense haver parlat amb les pistes d’esquí. No és excitant, tot plegat? ;)

PS: Encara hi ha qui veu tan bones relacions entre Catalunya i Aragó que diu que Marcelino és un pancatalanista i un venut a Catalunya.

PS2: A mi el que m’està recordant això de fer uns jocs olímpics d’hivern a Barcelona és a les pistes d’esquí de Marina d’Or.

Anuncis

Comentaris»

1. torresburriel - 13 gener 13UTC 2010

plas plas plas plas plas

2. Eduard - 14 gener 14UTC 2010

Mm, interessant, no sabia que existís això del pancatalanisme i tal. Tot això dels jocs olímpics és massa política. Buf, cansa prou.

3. Marc - 15 gener 15UTC 2010

D’acord amb tot, i afegeixo: a veure quin equipament/reurbanització/reforma ens intenten vendre als barcelonins de cara al 2022. Per cert que comença a estar clar que el 2022 no hi haurà qui hi ha ara a l’ajuntament, lo qual serà terrible per la ciutat, i no ho dic per defensar als socialistes que son uns impresentables, sinó perquè pot arribar un fabra cualquiera, que fa anys que esperen… i posar una pista coberta d’esquí a la ciutat! Per cert sabeu que a Madrid ja la tenen? Esquí tot l’any! (i al plantea que li donguin pel sac). En resum, a veure si li donen a Zaragoza i ens quedem aquí tranquil·lets que lo nostre és el sol i la platja, més que la neu i les muntanyetes…

4. Zaragozano - 15 gener 15UTC 2010

Espero que no le den los juegos olímpicos ni a zaragoza, ni a Barcelona porque para lo único que servirán es para alimentar el modelo caduco de pistas de esquí-especulación urbanística-corrupción, cosa que me preocupa más que cuestiones identitarias, territoriales y lingüísticas que utilizan los políticos para evitar hablar de aquello que más importa. Si se la dieran a alguna de las dos ciudades será la SENTENCIA DE MUERTE DEL PIRINEO. Además pueden ser un desastre ya que la nieve NO ESTÁ ASEGURADA.
Espero que de verdad cambiemos algún día del modelo económico basado en la especulación a otro basado en la educación e investigación pero para eso habrá que Cambiar de políticos y empresarios. Un saludo Adeu


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: