jump to navigation

Parlem en l’Avui sobre la situació sociolingüística 15 Abril 15UTC 2009

Posted by xarxes in Franja, sociolingüística.
Tags: , , , , ,
trackback

Lo dilluns va eixir l’article Els catalanoparlants d’Aragó esperen la llei de llengües a l’Avui. Fan una repassada sociolingüística a la Franja, i es mostren més interessats en la nostra situació que els diaris de Saragossa. Dies abans vam estar parlant sobre la situació de la Franja la gent de l’Avui i apareixen dades de les que vam comentar. Però sobretot m’agrade tot lo que diu l’alcalde de Pena-roja, del PAR, i amb les idees clares. Fa uns dies en conversa amb gent de l’activisme em deien “tots los del PAR foren com ell”. I tenen tota la raó!

“A mi ningú m’ha de discutir si sóc aragonès o no”
De fet, l’aragonesitat de la Franja està fora de dubte per a molts catalanoparlants de la zona, que no veuen cap contradicció entre parlar català i sentir-se aragonès. Francesc Esteve és l’alcalde de Pena-roja (Matarranya) i milita al PAR tot i no combregar amb la seva política en matèria lingüística: “A mi ningú m’ha de discutir si sóc aragonès o no”, s’exclama l’alcalde, que afirma que “defensar el català no és anar contra ningú” i denuncia que aquesta llengua “sembla que estigui prohibida com si encara fóssim als anys 60”. Esteve cita una recent polèmica amb l’institut de Vall-de-roures, on no es poden fer classes de català.

Llegiu la resta a Els catalanoparlants d’Aragó esperen la llei de llengües. També és interessat L’aragonès, promeses ajornades.

Anuncis

Comentaris»

No comments yet — be the first.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: