jump to navigation

Mapes de la història migratòria a Estat Units 11 Març 11UTC 2009

Posted by xarxes in estadística.
Tags: , ,
trackback

Llorenç Comajoan em fa arribar un enllaç a uns mapes sobre l’evolució en l’origen i la quantitat d’immigració als Estats Units, des de 1890. Es representa en diferents colors l’origen majoritari, i en la intensitat, el percentatge d’eixe grup.

D’una banda es veu com la major concentració d’immigrants es troben als límits amb Mèxic, Florida i el sud de la costa oest, que tal com era d’esperar, és d’origen llatinoamericà (de color roig). D’una altra banda, el triangle est no costaner, que es forma entre Minnesota, Ohio i Mississipi, sobretot es troba amb concentracions d’assiàtics (groc), o fins i tot russos i europeus de l’est (blau). I el tota la part nord es troba amb concentracions d’immigracions canadenques (verd).

Si endarrerim fins els anys 70 trobem una configuració similar a l’actual pel que fa als veïns (llatinoamericans i canadencs) però els grups més importants a la part central-est no són els xinesos, sinó els russos i europeus (de l’est i de l’oest). La part  nordoest es troba sobretot amb concentracions d’europeus de l’oest. I si retrocedim fins a principis de segle, veiem com a l’oest són clarament majoritaris els europeus occidentals, mentre que a l’est es barrejen, en menors quantitats, tota classe d’europeus, al sud els sudamericans i al nordest els canadencs. Una mapes interessantíssims fins i tot per a qui desconeix la història immigratòria d’Estats Units al llarg del Segle XX.

Anuncis

Comentaris»

No comments yet — be the first.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: