jump to navigation

Lo Justícia d’Aragó que ha de protegir la diversitat lingüística (?) 14 Desembre 14+01:00 2008

Posted by xarxes in xarxes.
trackback

Diuen que PSOE i IU dubten de la renovació del càrrec de Justícia d’Aragó a Fernando García. Les causes són diferents. Esquerra Unida limita a dos mandats les institucions, aixina que ho fa per coherència. Però el PSOE està cremat perquè amb el transvasament d’aigua a Barcelona van decidir no actuar judicialment, i el Justícia els va recomanar fer-ho. Diguem que la Institució va mossegar la mà que l’alimenta. Tot i axiò, en altres temes ha estat més lligat a les tesis del Govern:

García Vicente ha emitido varios informes sobre la polémica de los bienes religiosos del Aragón Oriental y todos son coincidentes con la tesis mantenida por la DGA de evitar los tribunales civiles.

De tots és sabut que  l’actual Justícia d’Aragó és totalment oposat a defensar cap tipus de dret lingüístic dels catalanoparlants a la Franja. Molt contràriament a la faena que va fer el seu antecessor. I no només s’hi oposa, si no que es reunix en los secessionistes radicals. Lo qüestionament és evident: quina funció de neutralitat té esta institució si quan mossega, li tallen lo coll? Quin paper esperem que tinga esta Institució aragonesa davant  los requeriments de protecció dels drets lingüístics que fa Europa ?

Nota: tot i la situació actual de la Institució, dissabte vinent hi ha una manifestació en contra de la bandera espanyola que es va col·locar al monument del Justícia d’Aragó, rememorant lo sentit històric del Justícia  Juan de Lanuza, decapitat per Felip II. I per la nit, ska-rock des del País Valencià, amb Obrint Pas.

Nota 2: Finalment el Justícia ha estat destituït

Comentaris»

1. cerib - 14 Desembre 14+01:00 2008

Segurament el Justícia d’Aragó segueix les tesis de la DGA: amb un PAR que reconeix directament a la FACAO i un vicepresident del Govern que més que vicepresident del PAR-ROLDE-FACAO, que de tots els ARAGONESOS amb un PSOE que calla, fins i tot, la Conselleria de Cultura. Simplement, vergonyós.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: