jump to navigation

Lectures interessants que ixen: bibliometria en literatura catalana 27 Novembre 27UTC 2008

Posted by xarxes in lectures, xarxes.
Tags: , ,
trackback

Continuo repassant lectures que van eixint i que pareixen interessants per a l’anàlisi de xarxes socials i/o la sociolingüística:

A bibliometrics approach to Catalan literature research. Jordi Ardanuy, Lluís Quintana, Cristóbal Urbano. Els Marges. Número 86 – Tardor 2008

Haig trobat l’origen de l’article, que és la tesi de Jordi Ardanuy sobre Anàlisi bibliomètrica de la producció científica en literatura catalana.

Fent-hi una ullada per damunt m’ha paregut interessant l’anàlisi que fa sobre coparticipació a tribunals de tesi. Els principals: Castellanos, Hauf, Pla Arxé, Mas Vives, Blecua Perdices, Gallén, Ferrando Francés, Lola Badia, Molas. Els més centrals, perquè vinculen diferents grups que quedarien més issolats sense la seua acció:Hauf, Ferrando, Castellanos, Mas Vives.

Clar, que històricament la cosa ha anat canviant: en el període entre el 1974 i el 1983 lideraven les coparticipacions Riquer Morera i Oliver Coll. Del 84 al 93 apareixen Castellanos, Hauf i Pla. I del 94 al 2003 són Mas Vives i Castellanos. I sobretot s’agrupen segons l’obejecte de la tesi: literatura medieval, del XVI al XVIII, i contemporània.

Anuncis

Comentaris»

No comments yet — be the first.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: