jump to navigation

Recerca i administració 12 Novembre 12UTC 2008

Posted by xarxes in xarxes.
trackback

Us animo a llegir l’article d’Erramun Osa, director de coordinació de la Viceconselleria de Política Lingüística del Govern Basc, intitulat “Los pies en el suelo. Y la cabeza…“. Responent a unes crítiques, planteja la potència i els límits de l’escola per euskaldunitzar a la població. Però no ho fa en abstracte, tal com és habitual en l’administració i part de l’acadèmia. Hi posa les dades a sobre del paper, les recerques, estudis sobre dades observades de coneixement. I apunta els principals factors en joc: llengua familiar, context demolingüístic, línia escolar escollida, xarxes socials… També reflexiona sobre el model educatiu per línies lingüístiques, ben diferent del model català de conjunció. La frase que més m’ha cridat l’atenció ha estat:

Es posible, además, que un alumno de Ataun, escolarizado en el modelo A, alcance un mejor nivel de euskera que el logrado -en general- por los alumnos de modelo D en Barakaldo.

Excel·lent article del qual les administracions haurien de prendre nota, per a traure profit de la recerca sociolingüística que financen.

Anuncis

Comentaris»

No comments yet — be the first.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: