jump to navigation

Poca ciència 2.0 (???) 21 Juliol 21UTC 2008

Posted by xarxes in xarxes.
trackback

Tal com vaig dir, avui anava a a veure part de la Jornada sobre Nous models de divulgació científica mitjançant internet (a la sessió de 10 a 11 h). La presentació de la plataforma Recerca en Acció no ha estat el que m’esperava. Una web a on un comitè selecciona uns projectes amb els que es fa arribar a la gent els resultats de recerca. Però no hi ha res del que esperava. Pensava que hi hauria propostes de difusió 2.0, és a dir, que investigadors voluntaris fan difusió de la seua recerca i el portal (o la pròpia comunitat) filtren i potencien la difusió ben feta de les recerques ben fetes. Però no, és un plantejament totalment vertical: algú selecciona què es difon als usuaris.

El segon ha estat un projecte que, tot i que llunyà de les coses que em poden ser útils, era molt interessant. Nature’s Calendar és un projecte que arreplega dades de diferents voluntaris d’arreu de Gran Bretanya sobre la floració de plantes. A partir de les dades sobre floració a diferents parts del territori, treuen conclusions com que cada dècada l’estiu arriba 2,5 dies abans. Evidentment, tot lliga amb el escalfament de la Terra. Fins i tot parlaven de les dades no vàlides o de l’efecte dels capsdesetmana en l’arreplega de les dades.

Després haig fet una volta per les exposicions públiques del Congrés. Tot exclusivament a la part pública era sobre ciències naturals, incloses les dos xarrades a les que haig anat. La ciència social no arribar per a fer totes eixes innovacions ;)

PS: També cal dir que la Jornada no tenia el nom publicat a la web, estava a un lloc diferent d’on s’havia anunciat i els d’informació no sabien res dels canvis ni d’on s’havia d’anar. Però gràcies als horaris mediterranis, no m’haig perdut res ;)

Anuncis

Comentaris»

No comments yet — be the first.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: