jump to navigation

La xarxa social condiciona(va) els teus gustos musicals 21 Mai 21UTC 2008

Posted by xarxes in música, xarxes.
trackback

Fa 10 anys jo només podia accedir a la música que podia comprar a la botigues que tenia a mà (i al Matarranya no n’hi ha), a la música de la teua xarxa social gravant dels seus cassets o comprant per correu. I si l’accés a la música era difícil, conéixer els teus propis gustos encara era més difícil: evidentment, la teua xarxa social condicionava totalment quina música podies escoltar. En lo meu cas, los estils eren clars i finits, i podies triar i aprendre entre només alguns (que habitualment ere -i són?- incompatibles):

  • Los makineros: música màkina
  • Los alternatius: rock espanyol, rock basc i rock (radical) català
  • Les xiques: pop(-rock), ràdiofòrmules, cantautors i/o rock català
  • Los pares: dels més grans, ningú escoltava el que escoltaven ells, i dels pares més jóvens, alguns descobríem lo rock clàssic.
  • La música clàssica, aquella dels conservatoris.

I para de comptar. A ningú se li ocorria anar-per-lliure sense la seua xarxa i gastar-se 1500 pts. amb un CD d’un grup del qual no tenia una referència. La màxima prova permesa era comprar-se un recopilatori de grups i allà conéixer 10 o 20 grups més. Necessitava introduir el tema de com era la música fa 10 anys perquè estic començant a bavejar tal com és la música actualment. Però serà al proper apunt.

Foto de LordKhan. No ha estat triada aleatòriament. Fins i tot en la música punk, aquella que no tenia regles i tal i pasqual, la xarxa social hi és tremendament vertebradora, a jutjar per la foto. (Noteu que no sóc fan de la major part de les filosofies punks ;)

Anuncis

Comentaris»

1. La ràdio que n-o-m-é-s pose aquella música que t’agrade: Last.fm « Xarxes socials i llengües - 22 Mai 22UTC 2008

[…] quals mai se m’hagueren ocorregut. És un sistema tremendament diferent d’aquell que explicàvem aquí mateix sobre com ere abans, en los cassets. Coneixes què t’agrade sense cap intermediari ni cap filtre social, comercial o polític. […]

2. Estils de música en anàlisi de xarxes « Xarxes socials i llengües - 17 Novembre 17UTC 2008

[…] de tot. Perquè tinc vetats molts grups i estils. Això fa que sempre m’estigue picant la curiositat en estudis sobre sociologia o psicologia de la música. I acabo de veure que han analitzat en un […]


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: