jump to navigation

Això del Twitter què és? 13 Mai 13UTC 2008

Posted by xarxes in xarxes.
trackback

Esta és la pregunta habitual que ha susbtituït aquella de “i això dels blocs què és?”. I hi ha la versió lògica de la pregunta, que és més bé una afirmació: “quina pèrdua de temps, això del Twitter”. Bé, tanta pèrdua de temps com mirar Vent del plà o llegir Harry Potter, suposo

Twitter és un pas intermig entre el bloc, lo messenger i els missatges de mòbil. Són missatges de 140 caràcters que responen a la pregunta de “Què estàs fent ara?”, que la major part dels usuaris publiquen en obert (qualsevol pot llegir-los) i de tall més personal del que és habitual a un bloc.

Quin objectiu tenen? Principalment, com tot, lo que tu vulgues donar-li. Però et transmeten sensació de proximitat en gent que està molt llunyana a tu, siguen amics que només veus una vegada cada dos mesos o gent que no coneixes personalment però t’interessen. Quan te retrobes en aquell amic amb qui fa temps que no parles, tranquil·lament pots recuperar la conversa de com li va anar “aquella bronca que et va fotre el director de tesi”, com si visquereu junts.

En tot cas, ahir publicava El Mundo que “China tembló primero en Twitter i explica que el twitter va registrar minuts abans que qualsevol centre d’alerta sismològica el terratremol xinès, i van ser molts que van seguir la catàstrofe a nivell humà en lo Twitter. Tots tenim vivències, en lo poc temps que funciona la ferramenta. Humanitza les coses que et passen lluny. Per exemple, Purnas explicava com Aragón Televisión va arribar a la notícia del robatori dels fils de telèfon al Matarranya. O jo mateix vaig seguir l’aturada del tren Jaume I que baixava a la manifestació per TV3 a Alacant des de casa i al moment, amb comentaris dels twittaires que anaven allà dins. I vaig poder cridar al moment a amics que també hi anaven per saber com ho portaven. O si voleu punts de legitimació elitista, ja són diversos los polítics, economistes o presentadors de televisió que l’utilitzen… Tan és així que ja hi ha qui seguix les sessions del Parlament català o els partits de fútbol per este canal.

Foto de lusidrk

Anuncis

Comentaris»

1. Marc - 14 Mai 14UTC 2008

Gràcies Natx això era necessari… de manual. Li ensenyaré a tothom qui em faci la pregunta.

2. Chorche - 14 Mai 14UTC 2008

Molt bó!

3. Anàlisi sociolingüística a temps real: el català ocupa la posició 19 a Twitter « Xarxes socials i llengües - 7 gener 07UTC 2013

[…] Això del Twitter què és? […]


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: