jump to navigation

Tornem-hi en què Internet és perillòs… 26 Abril 26UTC 2008

Posted by xarxes in Franja.
trackback

Habitualment los mitjans de comunicació tradicionals transmeten la idea àmpliament estesa entre qui no coneix lo medi que Internet és intrinsecament perillòs. Ahir ho feien La Vanguardia i l’Heraldo sobre una església de la Riabagorça frangenca. Denuncien que hom ha penjat un vídeo a Youtube amb la gravació de la seua demolició.

Ho fan en estos termes tremendistes:

Primero fueron las collejas y las vejaciones, después llegaron las carreras de coches y las imprudencias al volante, al mismo tiempo que aumentaban las broncas callejeras; y ahora se abre la veda con las iglesias. Los vídeos de mal gusto no parecen tener límite en internet. Una grabación colgada en un conocido portal de la red recoge el momento en el que tres hombres tiran abajo un pequeño campanario (la espadaña de una iglesia en ruinas) de una aldea de la Ribagorça oscense –ubicada a muy pocos kilómetros del El Pont de Suert– abandonada durante más de 25 años.

“Abajo la iglesia”. Este es el título elegido para este vídeo, que estrena una nueva temática en internet y en el que se ve cómo tres personas se bastan, en menos de un minuto, para tirar abajo la espadaña (la estructura donde se colocaba la campana) de la iglesia de Sant Climent de Torre de Buira. Mientras tiran de la cuerda asida a una de las torres del pequeño campanario, suena de fondo una canción punk inspirada en el Padre Nuestro.

Se suposa que l’amargor de qui redacta la notícia, més que per la pròpia tombada del campanar, és perquè se penja a Internet. Però el propi vídeo que se denuncia és pujat al servidor de La Vanguardia i accessible a qualsevol lector. És a dir, carrega contra els perills de les noves tecnologies, contra la innovació i finalment se reproduix la pròpia cosa que es denuncia. Poca credibilitat si s’actua de la mateixa manera que el fet que es denuncia. I per a tancar el tema, fins i tot lo bisbat de barbastre que se suposa que té la titularitat de l’església pagada pels feligresos, confirma que havia demanat fa 3 anys la demolició, i per tant, d’acte bandàlic, n’hi ha poc. En fi, tots sabem que entre humans hi ha maldats. Però si realment part del mal estiguera en la seua difusió per Internet, com pot ser un vídeo pedòfil, no el pujaria el propi diari al seu servidor. Més que un problema tecnològic, tenim un problema cultural d’integració de les les noves tecnologies.

Anuncis

Comentaris»

1. Chorche - 26 Abril 26UTC 2008
2. Marc - 30 Abril 30UTC 2008

Abans també es deia que llegir inflava el cap de tonteries i fins i tot d’idees subversives, de manera que es culpava als llibres dels disbarats que feia la gent. És exactament el mateix cas perquè ho deien per escrit. D’altra banda, l’església gestiona el seu patrimoni com vol i que ningú esperi que siguin conservacionistes: si poden treure caler sense perdre poder simbòlic es vendran fins i tot les sotanes… que en saben molt, tenen 2000 anys de pràctica. Si que era vandalisme si, però per part del mateix propietari…


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: