jump to navigation

Xarxes semàntiques i els filtres socials de notícies (Menéame) 15 Abril 15UTC 2008

Posted by xarxes in xarxes.
trackback

Suposo que haureu sentit parlar de les webs de filtratge de notícies, com Digg (anglès) o Menéame (castellà). Qualsevol pot penjar l’enllaç a una notícia o un apunt d’un bloc i els usuaris la voten. Les més votades passen a la portada i prenen una especial rellevància. Així, notícies que no tenen canals de difusió a mà, però són interessants potencialment, prenen rellevància, fins i tot per als periodistes de mitjans de comunicació tradicionals. A mi el menéame se m’està fent gran perquè, a més d’estar plagat d’usuaris que voten negativament qualsevol cosa a favor del català, hi ha moltíssima informació i només puc seguir les notícies etiquetades amb determinades categories. Per contra, m’estic sentit més còmode a Aragoneame i La Tafanera, que són les dos versions més properes a La Franja.

Ara els estic demanant unes dades dels usuaris per a fer unes anàlisis d’aquí un temps. I mentre busco bibliografia del que vull fer, haig trobat estos mapes semàntics, a partir de les categories que s’assignen a cada notícia, i les que hi estan relacionades. Al gràfic de més a dalt, les relacions semàntiques per a la paraula “crisi”. Vivenda+bombolla+españa+economia d’una banda. Energergia+petroli d’una altra. Economia+internacional+PP de l’altra… Una fotografia de l’estat d’ànims del moment. Si fan anàlisis longitudinals la cosa té una rellevància suprema! Havia vist anàlisis de xarxes semàntiques. Però al nivell de representativitat i sistematització (tan barata) que poden arribar amb coses com els filtres socials de notícies, crec que no. Podeu aprofundir-hi aquí.

Anuncis

Comentaris»

1. Marc - 16 Abril 16UTC 2008

Molt interessant… cada cop li veig més utilitat a aquestes coses de xarxes. Ara la pregunta cabrona. Això té a veure amb la teva tesi? Les tesis canvien ràpidament…

2. xarxes - 16 Abril 16UTC 2008

Ha ha ha… no no no. Déu me’n guardo d’entrar en coses (socio)lingüístiques. La meua tesi serà pareguda, però seguix sent socio(lingüística) ;)


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: