jump to navigation

Fer piràmides de població en Excel 2 febrer 02+01:00 2008

Posted by xarxes in tesi.
Tags: , , , ,
trackback

Fa molt temps que intentava fer piràmides de població en Excel. Però crec que no havie estat fins avui que m’havia deixat de tutorials Excel i preguntava al Google. I ahà! Aquí ho tenim.

Si fem una piràmide de hómens / dones, i seguim la convenció de posar els hómens a l’esquerra ham d’escomençar refent la taula de resultats de manera que els hómens passen a símbol negatiu i les dones es queden en valor positiu. Per exemple, si tenim 40.000 hómens i 60.000 dones de 84 anys, a la taula apareixeran -40.000 hómens i 60.000 dones de 84 anys.

Quan ja ham arreglat la taula, fem un gràfic de barres apilades, que dels 6 tipus de gràfic de barres que podem fer, a Excel XP el tenim a la fila superior en segona posició (el del mig). Aquí ja tenim representada una piràmide de població d’Excel en los hómens a l’esquerra i les dones a la dreta.

I ara només tenim que fer dos retocs menuts de disseny:

  • Passem les etiquetes de cada fila a l’esquerra del gràfic, clicant dos vegades sobre les mateixes etiquetes, apareix la finestra del format dels eixos, i allà li donem a la pestanya de les Trames. Posem la Rétols de marca de graduació a la part inferior.
  • Fem que els valor negatius que apareixen els eixos (los valors dels hómens) siguen també positius com los de les dones. A la mateixa finestra de format dels eixos anem a la pestanya Número, seleccionem la categoria Personalitzada i fem un nou tipus que tindrà el text següent: #;# En lo punt i coma se separe la manera en què es dibuixen los números positius i els negatius. I li estem dient que volem los negatius sense guions ni cap símbol.

En principi ja podeu gaudir de les piràmides de població. Si necessiteu explicacions en imatges i de manera més detinguda, podeu acudir a esta web que és la que m’haig fet servir de referència. I també tos explique com fer piràmides complexes, amb barres segmentades en diferents variables.

Definitivament, lo bloc està sent tant diferent en temes i complexitats que ja no sé sí esta heterogeneïtat és bona o roïna…

PS: Fixeu-tos la intel·ligència del Google, que li preguntes per “piràmides de població” i et dona resultats de “pirámides de población”. Lo dia que faigue les cerques multilingües i no només per proximitat de les paraules, serà un altre món. De moment, ja pots fer traduccions via lo GTalk afegint l’usuari es2en@bot.talk.google.com o en2es@bot.talk.google.com que et traduix entre el castellà i l’anglès les frases que li escrius. És la base de treball del Google multilingüe en què estan treballant.

Comentaris»

1. Marc - 3 febrer 03+01:00 2008

No sé molt bé la raó però jo sempre n’he sabut de fer les piràmides en excel… crec que ens ho van ensenyar a classe de demografia a la carrera, però als del curs següent no us ho van ensenyar, està clar (ja m’he trobat moltes persones d’aquell curs que no en sabien). La qüestió és que queden molt lluides, així. Una altra cosa és que falta comunicació, que bé que t’ho podria haver explicat…

2. xarxes - 3 febrer 03+01:00 2008

Ha ha ha! Perfavor, als dinars (i cerveses?) tenim coses MOLT més interessant de les quer parlar. Per a la resta de coses que no són tan interessants, tenim la web 2.0 ;-)


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: