jump to navigation

Mates i sociolingüística. Col·laboració en la recerca. 28 Juny 28UTC 2007

Posted by xarxes in sociolingüística.
trackback

Estos dies haig parlat amb gent que està col·laborant amb equips de recerca que desenvolupen Siena, un programa de simulació per a l’anàlisi longitudinal de les xarxes socials. La pregunta que intenten respondre és “quins són els factors que fan evolucionar una xarxa social d’una manera determinada o d’una altra?”. Em vaig amarar de la cultura col·laborativa i vaig pujar un punt en l’escala de creient en el Creative Commons. La col·laboració fa avançar el coneixement i les restriccions en accedir a publicacions, matrius de dades, debats… obstaculitzen la recerca.

La programació del SIENA evoluciona segons les necessitats de recerca que tenen els equips col·laboradors i amb les dades dels mateixos. Si el programa partix del principi que els actors són totalment racionals i canvien les seues relacions sota paràmetres lògics i de coneixement complet de la seua xarxa, però els de socials diuen que això no passa mai, cal atacar este punt.

Precisament el tema de la simulació es treballa des de cercles matemàtics, físics, … i estan començant a aplicar-se en el món social. Actualment es retroalimenten els matemàtics i els de socials. I fan aportacions contundents al coneixement teòric i metodològic. També fa pocs dies haig tingut el gust de conèixer algunes persones que treballen des de la simulació en sociolingüística. Hi ha un camp de gent que tenen models matemàtics que necessiten posar-se en acció amb dades reals. Hi ha un camp de gent que té dades molt potents i necessita eines per a analitzar-les. Sumant esforços i compartint, els salts qualitatius són molt importants. Tota una filosofia per a aprendre en sociolingüística.

Foto: los Alps des de l’avió. Això de les mates està una mica als núgols i això de la sociolingüística encara no pot veure tota la terra en conjunt. Entre mig, uns quants anys de recerca per a apartar els núgols.

Anuncis

Comentaris»

1. changingcities - 29 Juny 29UTC 2007

Molt interessant! Estic començant a investigar l’anàlisi de xarxes aplicat a les ciutats… no sé què hi ha fet, però ara és el moment de començar-s’ho a mirar. Sé que ho han fet servir els economistes i partint també de models matemàtics… Però crec que queda molt recorregut per fer en aquest camp.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: