jump to navigation

Si noteu nervis, sóc jo… 25 Abril 25UTC 2007

Posted by xarxes in personal, tesi, xarxes.
trackback

Se m’està acabant lo temps per a presentar les dades al congrés de Kérkyra (Corfu, en anglès). de la comunicació. Fa massa pocs dies que tinc les dades del treball de camp i el que vull és excessivament innovador per a fer-ho en tan poc temps. L’anàlisi de les triades ha de tindre en compte quina llengua parlen entre les tres persones, Estic baixant les aspiracionsperò també si la triada té llaços, siguen en la llengua que siguen. De fet, en molts casos una persona no en nomina a una altra, i aleshores este fet s’ha de diferenciar dels casos en que dos persones parlen una llengua diferent a l’esperada
Per a canviar el format del que presentaré, estic treballant en los cliqués. Una manera ràpida de segmentar una xarxa en grupets de gent a on tots se coneixen entre tots. Un cliqué de 5 persones es forma quan 5 d’estes persones han nominat a les 4Dificultats restants. En els casos en què l’enllaç entre persones canvia de “aparèixer al llistat de la persona” a “parlar en català en la persona” (o parlar-li castellà) aleshores tenim grupets de gent que parlen català entre ells. Crec que analitzant qui pertany a quins grupets podrem segmentar la xarxa en catalanoparlants, castellanoparlants i convergents lingüístics. I veure quines llengües s’utilitzen entre grups.
Amb l’anàlisi de 3 viles ben diferents, una de la Franja amb el català que manté un important nombre de parlants, una de més castellanitzada i una de la Noguera amb la seua dinàmica diferenciada respecte a la Franja em donaran prou joc per a presentar-ho públicament i sobretot per a exposar-ho a debat públic per a agarrar idees. De fet, la intenció de fons és posar-ho a judici de públic que en sap molt per a poder presentar un bon estudi l’any 2009 (o 2008). És tant difícil debatre de xarxes socials en sociolingüística, i fins i tot en sociologia, que cal aprofitar tots los espais que es presenten.

Foto: dos pins que han nascut d’una roca. A veure si tenim la mateixa sort en les dificultats que mos trobem. La Canalasa, Herbers.

Anuncis

Comentaris»

No comments yet — be the first.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: